Berget Nuolja lockar alltid – ta linbanan upp på kalfjället och njut av den fantastiska utsikten över Abisko Nationalpark. På 20 minuter har linbanan tagit dig upp till Aurora Sky Station.

DAGTID

Aurora Sky Station, 900 m ö h, är mötesplatsen nummer ett hos oss. Oavsett väder och vind så träffar du nästan alltid på någon gammal vän eller kanske en ny bekant. Stämningen är varm och skön, du kan äta en lätt lunch här och fikabrödet är garanterat hembakat. Passa även på att titta på området genom vår kikare ute på verandan.

15 juni – 29 september 2019
Alla dagar 09.30 – 16.00

MIDNATTSSOL

Välkommen till Nuolja – den bästa platserna i Sverige för att uppleva midnattssolen!
Här uppe, ca 200 km norr om polcirkeln, kan du uppleva magin med midnattssolen. Dygnet runt lyser solen från himlen och gör natten lika ljus som dagen. Under dessa sommarmånader njuter du av långa dagar då solen ger dig extra energi – det är svårt att gå att lägga sig. Tisdagar, torsdagar och lördagar är linbanan öppen på kvällen- allt för att du från allra bästa platsen, ska kunna se att solen aldrig går ner under horisonten.

15 juni – 13 juli 2019
Tisdagar, torsdagar och lördagar 22.00 – 01.00

Pris

För datum, priser och förköp av Linbanebiljetter gå vidare på Boka Linbanebiljett.
Boka Linbanebiljett

MIDNATTSSOLSMIDDAG

Kombinera några av de bästa upplevelserna som Abisko kan erbjuda under sommaren – vandring, den magiska midnattssolen, linbana samt en utsökt trerättersmiddag. Välkommen upp till STF Aurora Sky Station – en av världens bästa platser för ljusupplevelser!

Upplevelsen börjar redan i linbanan, med fjällen som panorama går färden tyst och långsamt upp för berget. Väl där uppe avnjuts en trerättersmiddag inspirerad av den lappländska miljön och det nordiska köket. Det finns fina viner,öl och alkoholfria alternativ att välja mellan. Efter middagen börjar en guidad vandring upp på Nuoljas topp 1164 m ö h, där guiden berättar mer om midnattssolen och Abisko. Under en kort paus Njut av en trerättersmiddag på STF Aurora Sky Station innan vi vandrar upp på Nuoljas topp. Väl där uppe kommer vi ha en magnifik panoramautsikt över de omgivande fjällen och den stora sjön Torneträsk. Under en kort paus på toppen firas prestationen av att solen aldrig går ner under horisonten. Här uppe skådas en magnifik utsikt över de omgivande fjällen och den stora sjön Torneträsk.

Lördagar och torsdagar 20/6-13/7 2019
Samling 18.30 utanför entrén vid STF Abisko Fjällstation, avslutas ca 01.30.

Det finns ett begränsat antal biljetter till STF Aurora Sky Station och Midnattssolsmiddagen, vi rekommenderar därför att du bokar och betalar ditt besök i förväg. Online senast tre dagar innan eller på plats senast kl. 12.00 samma dag.

Pris

För datum och priser gå vidare på Boka Midnattsolsmiddag.

Boka Midnattssolsmiddag

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION

STF Abiskos Turiststations hemsida
www.svenskaturistforeningen.se/abisko/

Kontakta STF Fjällbokningen
Telefon: +46 10 190 2360
E-mail: bokningen@stfturist.se

 

Film om Midnattssolsmiddagen: https://www.youtube.com/watch?v=NoOZPD73hIA